Het magazine Dutch IT-channel nodigde ons uit voor een interview. Wat doet Cassiux? Welk probleem lossen we op? En waar komt eigenlijk de naam Cassiux vandaan? Paul en Rein geven hieronder antwoord op deze vragen.

Azure Stack zonder gedoe

Azure Stack in uw portfolio zonder enig gedoe. Dat levert de Nederlandse start-up Cassiux. Voordelen: Het leveren van een echte consistente Hybride cloud oplossing op basis van Azure en Azure Stack waarbij je betaalt naar gebruik en ontzorgd wordt in het verkrijgen van de benodigde kennis omtrent certificering.

 

Eind vorig jaar zijn de eerste Microsoft Azure Stack systemen vrij gegeven. Het voordeel hiermee is dat organisaties dan eenzelfde platform hebben in de publieke cloud (Azure) en in het lokale datacenter met de Azure Stack. “Maar er komt nog wel wat bij kijken als je dat als Managed Service Provider (MSP) of bedrijf in je eigen datacenter wilt gaan toepassen. Je moet niet alleen investeren in de apparatuur en in de kennis van mensen, daarnaast dien je ook de Azure Stack te onderhouden. Wij dachten: als we het nu eens omdraaien? Dus Azure Stack als beheerde dienst gaan aanbieden aan partijen die hun klanten een consistente hybride cloud willen aanbieden”, vertelt directeur Paul Köllner over de geboorte van Cassiux.

Rein Hoogland, sales directeur van Cassiux, valt hem bij. “Je praat al snel over een miljoeneninvestering die deze organisaties er bij zouden moeten doen. Onze mensen zijn gecertificeerd, ons bedrijf is gecertificeerd en door de nauwe samenwerking met Dell EMC en Microsoft hebben we de eerste meest moderne Azure Stack setup wereldwijd.”

“Wij zijn trots dat het grote Dell EMC op basis van zijn nieuwste generatie hardware met ons samenwerkt. Het betekent dat Dell EMC ook gelooft in ons verhaal.”

Afrekensoftware

Wie Azure Cloud en Azure Stack benut, beschikt over een eenduidige hybride cloudomgeving. “Daarbij nemen wij alle zorgen uit handen. Onze mensen kunnen Azure dromen. Wij zorgen dat het platform altijd actueel is; configureren alles, patchen waar nodig en beheren het geheel. Onze klanten betalen alleen voor wat zij verbruiken. Bij- en afschakelen naar behoefte. Daar hebben we speciale afrekensoftware voor ingezet.”

 

En de naam verwijst inderdaad naar Cassius Clay, de beroemde bokser die als Muhamed Ali vorig jaar overleed. “Zijn lichtvoetigheid en aanpassingvermogen verwijzen naar de flexibiliteit die wij bieden. Lichtvoetig, lenig en sterk tegelijk. Die eigenschappen hebben wij ook als bedrijf”, zegt Köllner.

Het artikel vindt u ook terug op de website van Dutch IT-channel