Tot anderhalf keer betere prestaties en optimale veiligheid en beschikbaarheid, dankzij vergaande standaardisatie.

Amsterdam – Cloud Solution Provider Cassiux uit Den Haag is de eerste Dell EMC-klant die de tweede generatie Dell EMC Azure Stack aanbiedt op basis van Dell EMC PowerEdge 14G-servers met de nieuwste Intel Skylake-processors. Het recent opgerichte bedrijf, dat zijn datacenter heeft in Amsterdam, is hiermee in staat om klanten te voorzien van een krachtige, betrouwbare, veilige en volledig hybride cloud-omgeving op basis van de Microsoft Azure-architectuur. Cassiux biedt zo een schaalbare en moderne hybride cloud met een herkenbare beheeromgeving aan organisaties die zelf willen beslissen of data in Nederland blijven of in de public cloud draaien.

“Nu steeds meer organisaties de stap naar de cloud maken, gaan ze op zoek naar partijen die hen kunnen helpen met de technische en soms ‘compliance’ gerelateerde uitdagingen die ze daarbij tegenkomen”, zegt Paul Köllner, directeur van Cassiux. “Door Azure Stack als volledig beheerde dienst vanuit ons Nederlandse datacenter aan te bieden, kunnen wij hen daar optimaal bij helpen. Oftewel: ‘Azure Stack zonder gedoe’. Een écht hybride cloud met het beste van zowel de public als de private cloud. De Azure Stack draait op de nieuwste PowerEdge 14G-servers van Dell EMC, die zijn voorzien van de laatste Intel-processoren. Hierdoor presteren ons datacenter en alle data en applicaties die daarin draaien, tot anderhalf keer sneller in vergelijking met de vorige generatie servers. Bovendien kunnen we hierdoor de komende tijd beschikken over de meest krachtige combinatie van hard- en software die in de markt verkrijgbaar is.”

Primeur
Dell EMC is de eerste leverancier die de Azure Stack van Microsoft op zijn PowerEdge 14G-servers aanbiedt, op basis van de nieuwe Intel Skylake-processor. Cassiux is de eerste Cloud Solutions Provider die met deze configuratie live is gegaan. De servers van Dell EMC met daarop Azure Stack worden als appliance geleverd en zijn beschikbaar in batches van vier nodes met een maximum van twaalf. Dankzij vergaande standaardisatie bij de assemblage en installatie van de appliances, kan Dell EMC optimale service en support leveren. Daarnaast is het uitrollen van patches en updates zo veel mogelijk geautomatiseerd, waardoor deze snel en accuraat worden doorgevoerd. Dit resulteert in een veilige en stabiele omgeving, een lagere Total Cost of Ownership en biedt Cassiux en zijn partners een extreem hoge beschikbaarheid.
Hybride cloud met Azure Stack
“De keuze voor Dell EMC was snel gemaakt”, vervolgt Köllner. “Zij hebben simpelweg de beste oplossingen voor ons hybride cloud-aanbod op basis van Azure en Azure Stack. Dankzij de vergaande standaardisatie van PowerEdge 14G-servers konden we snel certificeren en is onze dienst onlangs live gegaan. Hierdoor hebben onze engineers ook meer tijd vrij om nieuwe, creatieve oplossingen te ontwikkelen voor en met onze partners.”
Over Dell EMC
Dell EMC maakt onderdeel uit van Dell Technologies, en stelt organisaties in staat hun datacenter te moderniseren, automatiseren en transformeren middels een converged infrastructuur, servers, storage en databeschermingstechnologie. Dit zorgt voor een betrouwbare fundering voor bedrijven om hun IT te transformeren op basis van een hybrid cloud en hun business te transformeren met de inzet van cloud-native applicaties en big data-oplossingen. Dell EMC bedient klanten in 180 landen, inclusief 98 procent van de Fortune 500, met het meest uitgebreide en innovatieve portfolio van edge tot core tot cloud.
Over Cassiux
Cassiux is dé specialist in Azure hybride cloudoplossingen, met een eigen Azure Stack. We bieden een hybride cloud met the best of both worlds: het combineert de power van de public cloud, met de veiligheid en controle van de lokale cloud. Cassiux: Azure Stack zonder gedoe.