Las Vegas – 19 juli 2018: Resello, distributeur van cloud diensten, en Cassiux, dé specialist in Azure hybride cloudoplossingen, kondigen vandaag op Microsoft Inspire in Las Vegas officieel hun strategische samenwerking op het gebied van Microsoft Azure Stack aan. Cassiux neemt de Azure Stack activiteiten van Resello over om door te groeien als de nummer 1 Azure Stack speler in Nederland. Resello gaat zich als distributeur volledig richten op het uitbouwen van cloud diensten via haar cloud business automation platform en de Resello cloud marketplace.

“De kracht van Resello als automation platform ligt in het geautomatiseerd uitleveren, beheren en factureren van cloud diensten. Partners kunnen binnen die omgeving ook weer hun eigen partners en eindklanten beheren,” aldus Valentijn Borstlap, Algemeen Directeur van Resello. “Door de samenwerking met Cassiux blijven we Azure Stack as-a-Service aanbieden, als onderdeel van ons Global Azure Stack Network. Cassiux heeft zich bewezen als specialist in Azure en Azure Stack. Met de overdracht van de Stack activiteiten ligt het beheer daardoor in zeer goede handen.”

Groeiende markt

Tot de partners van het eerste uur behoort Yourhosting Business, die de Azure Stack propositie zeer actief in de markt promoot en onder andere samenwerkt met partners als Intercept en Platani. De geboden Azure Stack oplossingen staan zeer in de belangstelling bij directe en indirecte Microsoft CSP partners met veel nieuwe toetreders uit de traditionele webhosting markt. Partners kiezen voor het aanbod van Cassiux en Resello, veelal vanwege de combinatie van Webservices, SaaS en IaaS diensten binnen één centrale omgeving. De dienstverlening richt zich uitsluitend op wederverkopende partners en niet op eind-klanten.

Ambities waarmaken

“Resello heeft dankzij de deelname aan het Azure Stack Early Adoption Initiative een voorsprong op het gebied van Azure Stack. Hun kennis en ambities passen perfect bij die van Cassiux,” aldus Paul Köllner, Managing Director van Cassiux. “Cassiux heeft de ambitie om de nummer 1 Azure Stack speler van Nederland te worden. Zo hebben wij als eerste ter wereld sinds kort de tweede generatie Azure Stack op de nieuwste 14G PowerEdge servers van Dell EMC in gebruik. Met de overname van de Azure Stack activiteiten van Resello zetten we een grote stap richting het waarmaken van die ambitie. Resello zal Azure Stack als dienst in hun cloud marketplace blijven aanbieden en actief in de markt promoten, en Cassiux kan doorgroeien met haar Azure Stack aanbod.”

Over Resello

Resello is hét automation platform voor Microsoft CSP-partners-, overige Resellers en Agents. Resello helpt serviceproviders, telcos, kantoorautomatiseerders en hosters met succesvolle distributie van cloud diensten. Als officiële Microsoft CSP distributor biedt Resello sinds 2013 Azure Stack, Office 365, Dynamics 365 en meer dan duizend andere cloud diensten in meerdere varianten aan voor wederverkoop. Het cloud business automation platform verzorgt het uitleveren, beheren en factureren van cloud diensten tussen resellers, subresellers en eindgebruikers. Door de combinatie met een geïntegreerde self-service klantomgeving en een volledig aanpasbare storefront maakt Resello het verkopen van al deze diensten gemakkelijk. Het platform zelf is gratis, klanten betalen alleen voor de diensten die ze via het platform afnemen. Inmiddels vertrouwen 15.000 resellers op het automation platform voor hun cloud distributie.